Гледай
на живо

Едва 10-на депутати чуха гласа на майките

Ден преди независимостта болните деца- все така зависими от системата

Около десетина народни представители се отзоваха на отправената към тях покана от протестиращите майки и днес в 14:00 часа отидоха да се срещнат с тях в палатковия им лагер срещу Парламента. 
 
Сред депутатите, които уважиха с присъствието си родителите на децата с увреждания, бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова, няколко представители на левицата и на партия "Воля", както и председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов от ДПС. Протестиращите благодариха на дошлите и изказаха пред тях за пореден път исканията си.
 
Ден преди отбелязването на общата ни българска независимост, недоволните родители припомниха на народните представители, че празнуването тяхната и на децата им лична независимост зависи от решенията, които се гласуват в пленарна зала, затова и събитието беше озаглавено "Зависима независимост".
 
Сред присъстващите беше и омбудсманът Мая Манолова, която заедно със своя екип от няколко месеца помага на майките в изготвянето на текстовете на законите за личната помощ и за хората с увреждания, които депутатите обеща  да гласуват до 1-ви октомври.
 
Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви пред протестиращите майки, че БСП подкрепя исканията им от самото начало и ще направи всичко възможно промените да се случат.
 
След края на срещата Хасан  Адемов обяви пред журналисти, че очаква текстовете на Закона за хора с увреждания и Законопроекта за личната помощ да бъдат приети най-късно до края на годината. 
 
По думите  на Адемов няма шанс бюджетът за следващата година да не бъде съобразен с двата законопроекта, като той изрази увереност, че реформата