Гледай
на живо

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА – КАНДИДАТЪТ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР

КАНДИДАТУРАТА Й ЩЕ БЪДЕ ГЛАСУВАНА ДО ПЕТЪК

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА – КАНДИДАТЪТ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР Премиерът Бойко Борисов представи пред Министерски съвет кандидатурата на Екатерина Захариева за пра... thumbnail text

Премиерът Бойко Борисов представи пред Министерски съвет кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър. Предстои парламентът да гласува предложението до петък.
Обсъдени от депутатите бяха и персонални промени в кабинета. Екатерина Захариева от 2009 година заема поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство. Беше назначена за министър в служебното правителство на Марин Райков, а след това за главен секретар на президентството.
За няколко месеца през 2013 година е вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство в служебното правителство на Георги Близнашки, като след това става началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.
Припомняме, че поста на министър на правосъдието беше освободен, след като Христо Иванов подаде оставка. Повод бяха гласуваните промени на второ четене в конституцията.