София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Експерти разгледаха лиценза на „ЕМКО“ ЕООД

Проверките ще приключат до 25 септември

6 годиниИкономика 10 Боряна Райчева

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет, разгледа днес на редовното си заседание обстоятелствата около спрения лиценз за внос и износ на фирма „ЕМКО“ ЕООД. Казусът беше включен в дневния ред по инициатива на двамата съпредседатели на Съвета – вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

Преди началото на заседанието беше получено писмо от Главна дирекция „Национална полиция“ относно казуса „ЕМКО“. В писмото е посочено, че предвид обществения интерес, структурите към дирекцията извършват проверка за констатиране на това дали са отстранени нередностите за съхранение на боеприпаси.

Проверяващите органи са се ангажирали до 25 септември да приключат проверките и да уведомят Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките за резултатите.

Съветът взе решение с пълно единодушие, че при получаване на констатациите, ще бъде свикано извънредно заседание.