София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Експертите назоваха канабис-туризма "нова тенденция в пътуванията"

В България веществото е забранено напълно

7 годиниЛюбопитно 8 Боряна Райчева

Експерти от авторитетното американско списание за туристи Conde Nast Traveller информираха, че така нареченият канабис-туризъм в САЩ се е превърнал в нова тенденция в развлекателната индустрия.
През януари 2014 Колорадо стана първият щат в Америка, позволяващ да използването на марихуана за медицински и развлекателни (за удоволствие) цели. Дрогата беше легализирана за продажба на граждани над 21-годишна възраст.
В момента Колорадо е един от най-големите щати в САЩ, предлагащ гама от услуги за тези, които искат да пробват канабис на, отбелязва изданието. Към магазините за продажба на наркотици в региона има хотели и специални клубове, в които посетителите имат право да пушат марихуана (използването е забранено на обществени места).
Редица фирми организират канабис екскурзии до аптеките и стопанства, където се отглежда канабис.
Употребата на канабис за развлекателни цели е разрешена в щатите Вашингтон, Орегон и Аляска. За медицинската употреба лекарството може да се прилага в 26 държави. В България веществото е забранено напълно.
През септември група британски депутати предложи узаконяване на медицинската марихуана в страната.