Гледай
на живо

Експертизи бавят разследването за смъртта на детето на Московски

Директорът на НСлС не се ангажира със срокове

Експертизи бавят разследването за смъртта на детето на Московски Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на транспортния министър Ивайло Моско... thumbnail text

Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на транспортния министър Ивайло Московски, заяви директора на националното следствие Борислав Сарафов на брифинг за отчета на действиата на следствието. Сарафов не се ангажира с прогноза кога ще приключи работата по него.

Инцидентът стана в началото на годината. При катастрофа с моторната шейна, управлявана от министър Московски, починал 4 годишният му син. От МВР-София съобщиха, че най-вероятната причина за инцидента е неравност на трасето за моторни шейни.

Главния прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването за причиняване на смърт по непредпазливост на малолетно дете да бъде прехвърлено от Окръжната прокуратура в София на Националната следствена служба. 

Ръководителят на националната следствена служба Борислав Сарафовсъобщи, че в следствието има 20 дела за нарушения в болници, но до момента няма обвиняеми. Той разкри, че нарушенията са правени по различни схеми, а наесен разследванията ще бъдат приключени.