София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ексшеф на ЦРУ: Путин влияе върхуТръмп

Руският президент показва как може да се оказва натиск

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Последните заявления на американския президент Доналд Тръмп свидетелстват за успешното влияние върху него на руския лидер Владимир Путин, заяви бившият директор на ЦРУ Джон Бренън. Според него, с коментара си, че Москва не се е намесвала в изборите за президент на САЩ, Тръмп е дал ясен сигнал, че се поддава на чуждо влияние. Напълно е възможно така да смятат руските и китайски власти, допълни Бренън пред CNN. “Владимир Путин много добре се възползва от слабостите на Тръмп. А позицията на американския лидер е опасна за националната сигурност“, каза още бившият шеф на ЦРУ.

Както е известно, след срещата във Виетнам, Тръмп обяви, че е необходимо отношенията между двете държави да се подобрят. Според Тръмп, Русия може да има огромен принос за намиране на изход от кризите в Сирия, Северна Корея и Украйна. Отделно от това, Тръмп смята за искрени твърденията на Владимир Путин, че Русия не се е намесвала по никакъв начин в предизборната кампания в САЩ.