София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Елена Йончева ще съди Цв.Цветанов и Делян Добрев

ГЕРБ са запознати с това: „да те поръчат“

5 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Емблематичната журналистка и депутат от БСП Елена Йончева обяви, че ще съди за клевета  Цветан Цветанов и Делян Добрев. Нейните аргументи са, че двамата в продължение на месеци говорят клевети по неин адрес - неща, които нямат нищо общо с действителността. Пред журналисти в парламента тя припомни, че вече е осъдила Бойко Борисов и ГЕРБ за клевета.
 
Елена Йончева обяви още, че винаги, когато започне да прави разследване, се намира начин да й се попречи. Тя даде пример с разследването за оградата на границата, когато каза тя „един вицепремиер ме заплаши два пъти, че ще ме даде на прокурор и съд“.
 
Йончева сподели още: „Когато дадохме информация за водата в Хасково, че Министерството на здравеопазването в продължение на половин година е знаело, че тя е заразена с уран, тогава бившият министър на здравеопазването каза, че ще ме даде на съд“. Депутатката от БСП припомни и друг казус -  когато е показала , цитирам „ цялата схема в Хасково как един депутат, областен координатор на ГЕРБ, е създал практически феодална структура в общината и събрахме всички документи и ги дадохме в Прокуратурата, за съжаление, още нямаме отговор, защото документите са придвижени в Специализираната прокуратура, тогава отново бях заплашена, че ще бъда дадена на съд“
 
„Убедена съм, че ще спечеля, както в българския съд, така и в Страсбург“, категорична е  Йончева. Това е поредна нейна закана – още през февруари и после през септември, журналистката и политик обяви, че ще си търси правата в съда, заради клевети на Цветанов и Делян Добрев.
 
„Сигурно ГЕРБ са запознати с това „да те поръчат“ и ако смятат, че може да поръчат един депутат, да го притискат, да го хулят, да се разхождат по медиите и да казват лъжи - аз все още вярвам, че в тази държава има закони“, коментира Елена Йончева.