София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Елена Йончева и Делян Добрев „гуша за гуша“ по време на дебат

Двамата влязоха в спор за това кой какво е направил

7 годиниИзбори 2017 9 Боряна Райчева

Кандидатите за депутати на БСП и ГЕРБ Елена Йончева и Делян Добрев влязоха в „яростна схватка“ в ефира на Нова телевизия, по време на дебат.

Двамата спориха на различни теми. Спорът започна първоначално за цялостната предизборна кампания на двете партии.

Добрев излезе с аргумента, че неговата политическа сила предлага реални неща, като премахване на административната тежест от бизнеса и откриване на нови работни места. Делян Добрев подчерта, че през последните месеци има нулев натиск при границата.

От своя страна Йончева отвърна, че приоритет на нейната партия ще бъде образованието. По отношение на границата тя коментира, че страната ни е разградена и заяви, че в малките населени места трябва да има патрули.

Добрев репликира Йончева за думите й, че оградата по границата може да бъде премината със стълба. Той заяви, че изказването на опонентката му може да бъде публикувано във Фейсбук и да стане причина за усилване на бежанския поток.

Кандидатът на ГЕРБ предложи на Йончева да й купи стълба, за да проверят на практика думите й. Тя отговори, че няма да се качи, но пък е готова да подари стълба на ГЕРБ в края на мандата.

"Държа да кажа, че с оградата са направени огромни корупционни схеми. Направили сте ограда за 1 милион, а при Орешарски тя е струвала едва 250 000", заяви тя. Добрев обаче контрира: "Желязото, с което е строил ГЕРБ е поцинковано, а вашето не е. Нашата ограда е 5 пъти по-тежка от вашата.

Съответно, ако вие я бяхте направили така качествена, щяхте да дадете над милион и половина, а ние сме дали 700 хиляди, а към всичко сме направили и път", заяви той.

Спорът между двамата се пренесе и по темата за АЕЦ „Белене“. "Кой вложи толкова много пари в гьола АЕЦ "Белене". попита Добрев. "Това не е гьол, моля ви", отвърна му Йончева. След това тя провокира бившият енергиен министър, че е обвиняем от прокуратурата.