Гледай
на живо

Епизод пореден: пак спор за Закона

Разнобой между майките и инвалидите

Епизод пореден: пак спор за Закона Пореден епизод от продължаващия вече от месеци сериал, разказващ  за конфликта между протестира... thumbnail text
Пореден епизод от продължаващия вече от месеци сериал, разказващ  за конфликта между протестиращите майки и Национално представителните организации, беше излъчен по-рано днес в сградата Министерски съвет. В тази серия представителите на НПО-тата на хората с увреждания отказаха да вземат участие. Причината-подготвеният законопроект, който идния понеделник (20 август) трябва да бъде качен на страницата на Министерството на труда и социалната политика за обществено обсъждане, а на есен да се гласува от депутатите, бил дискриминационен. Те заплашиха и че ако документът бъде приет в този вид предстоят нови протести.
 
От своя старана майките призоваха НПО-та, щом са недоволини да представят по-добър проект на закон.
 
Като арбитър в спора между спорещите страни се намеси и социалният министър Бисер Петков.
 
Петков обясни още, че всички членове на групата, занимаваща се с изготвянето на законопроекта, са били поканени да присъстват на днешната среща и че по никакъв начин национално представителните организации не са изключени от разговора и не би следвало да се чувстват пренебрегнати за сметка на  майките на децата с увреждания.