София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Епизод пореден: пак спор за Закона

Разнобой между майките и инвалидите

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Пореден епизод от продължаващия вече от месеци сериал, разказващ  за конфликта между протестиращите майки и Национално представителните организации, беше излъчен по-рано днес в сградата Министерски съвет. В тази серия представителите на НПО-тата на хората с увреждания отказаха да вземат участие. Причината-подготвеният законопроект, който идния понеделник (20 август) трябва да бъде качен на страницата на Министерството на труда и социалната политика за обществено обсъждане, а на есен да се гласува от депутатите, бил дискриминационен. Те заплашиха и че ако документът бъде приет в този вид предстоят нови протести.
 
От своя старана майките призоваха НПО-та, щом са недоволини да представят по-добър проект на закон.
 
Като арбитър в спора между спорещите страни се намеси и социалният министър Бисер Петков.
 
Петков обясни още, че всички членове на групата, занимаваща се с изготвянето на законопроекта, са били поканени да присъстват на днешната среща и че по никакъв начин национално представителните организации не са изключени от разговора и не би следвало да се чувстват пренебрегнати за сметка на  майките на децата с увреждания.