София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Евакуация заради пожари в Италия

В района не е валяло от два месеца

7 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Около 700 туристи са били евакуирани от курортния град Трапани, който се намира в северозападната част на остров Сицилия. Информационна агенция АНСА предава, че причина за това е станал силен пожар, обхващащ намиращите се в близост територии и представляващ заплаха за населението.

Италианските пожарникари се борят с пожари в цяла Южна Италия. Съобщава се за над 200 огнища. Около градовете Месина, Катания и Неапол, където пожарите са обхванали и вулкана Везувий, ситуацията е най-тежка. Горещото време и липсата на дъждове са причината за огъня.

Властите пропомнят, че често пъти пожарите са причинени от човешка небрежност или са умишлено запалени. От правителствената пресслужба съобщават също, че ситуацията се влошава. Лично премиерът Паоло Джентилони ще се заеме със случващото се и ще предава информация за развоя на събитията.