София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Евгени Крусев на разпит в Следствието

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за ремонта на „Графа“

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Бившият зам.-кмет на София по транспорта  Евгени  Крусев ще се яви днес на разпит пред следователи в Националната следствена служба.  Това става  една седмица след като той  подаде оставка, заради това, че прокуратурата го привлече като обвиняем за ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”. Крусев е призован за това, че като зам.-кмет  е бил  възложител на  ремонта.

Обществената поръчка се разследва от прокуратурата, а започналата проверка е по сигнал на „Спаси София“. Причината е отстраняването на кандидат от процедурата заради вида на виброизолационната подложка, която предлага. Впоследствие, при реконструкцията, били използвани същите материали.

Очаква се днес на Крусев да му бъде повдигнато обвинение.

Междувременно стана ясно, че ремонтът на „Графа“ възлиза на стойност от24 милиона лева. Това съобщи в предаването „Шоуто на Мавриков“ по телевизия Евроком Иво Божков, общински съветник в Столичен общински съвет. Той е на мнение, че за толкова къса отсечка са похарчени прекалено много пари, а ремонтът е изключително некачествен. Божков заяви, че според негова информация след ремонти на улици в столицата са изчезнали 8 000 павета. Очаква се общинският съветник да внесе сигнал в прокуратурата през тази седмица за липсващите павета.