София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евгени Крусев подава оставка

Прокуратурата го вика за ремонта на „Графа“

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В рамките на днешния ден оставка ще подаде заместник кметът по транспорта на София Евгени Крусев. Оставката му не е поискана, а е лично негово решение.

Заместник кметът на Столична община Евгени Крусев е повикан във вторник в прокуратурата за да дава показания за скандалите с ремонта на улица „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем. Това каза пред журналисти  Крусев.

„Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, заяви той. „Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието ми в момента“, обяви той.

Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие“, обясни той. „В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата“, коментира Евгени Крусев. „Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи“, каза още той.

На брифинга си днес от БСП коментираха оставката му. "Няма как всичката отговорност и вина да се поеме от Евгени Крусев. По тази причина призоваваме Йорданка Фандъкова да поеме персонално тази отговорност и да подаде оставка.