София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Евродепутатът Ева Майдел приветства в Брюксел студенти от Благоевград

Обменят мнения за предстоящото българско председателство на ЕС

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„Щастлива съм да се запозная с толкова млади хора, които говорят с оптимизъм за бъдещето на Европа и мястото на Централна и източна Европа в ЕС. Американският университет в България е една от най-престижните образователни институции в региона и съм сигурна, че в момента там се обучават много бъдещи лидери. Силно се надявам да задържим голяма част от тях в България.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

В срещата си със студентите на 10 ноември 2017 в Брюксел, Ева Майдел сподели детайли за работата си по законодателство в ЕС и своите проекти в България. Тъй като срещата се проведе в рамките на курс за организираните интереси и влиянието им върху Европейските институции, Ева Майдел, сподели детайли от кухнята на Европейския парламент за това как се осигурява прозрачността на лобизма в Брюксел и как институциите се консултират с неправителствения сектор.

В края на лекцията си българският евродепутат обмени мнения със студентите относно предстоящото българско председателство на ЕС, дебатът за бъдещето на ЕС и Западните Балкани. Домакин на срещата бе политическата фондация на Европейската народна партия - „Мартенс Център“.