София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Европейската банка проверява 6 български банки

Кольо Парамов очаква скоро решение по закона „Магнитски“

5 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Европейската централна банка е взела решение да бъдат проверени 6 български банки – три големи и три по-малки, с бългаски собственици. Това обяви в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ топ икономистът Кольо Парамов. Проверката за стрестестовете на банките е започнала от 20 ноември тази година и ще продължи до 1 юли 2019 година.

Икономистът коментира и закона „Магнитски“, като изрази надежда, че в близките дни ще има решение Конгреса на САЩ.

Запитан дали някои хора трябва да се притесняват от закона, Кольо Парамов коментира, че притеснението е силно от гледна точка на възприемане на оценката като класификация на деянието. „В един момент ще се разбере кой как е представял лъжата за истината“, посочи финанситът.

„Демокрацията в България стана лоша дома и този тежък срив на доверие от гледна точка на доходна политика ще доведе до тотално изкривянане за цялостната оценка на българската държава“, заяви Кольо Парамов и припомни думите на царя, че е необходимо правителство на малцинството.

Цялото интервю с топ финансита гледайте в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ и на сайта на предаването. http://eurocom.bg/shows/delnici