Гледай
на живо

Европейските лидери идват в София

Довечера ще се съберат на неформална вечеря

Европейските лидери идват в София Европейските лидери се събират в София. Тази вечер те ще проведат неформална среща на високо равнище... thumbnail text

Европейските лидери се събират в София. Тази вечер те ще проведат неформална среща на високо равнище. Очаква се в разговорите между върха да бъдат засегнати теми като ядреното споразумение с Иран, Brexit и бъдещето на страните от Западните Балкани към членството в Евросъюза.

Официалната вечеря на лидерите на ЕС предшества утрешния форум „Европейски съюз – Западни Балкани“.

Испанският премиер Мариано Рахой, който пристигна вчера у нас, няма да присъства утре на срещата на върха, защото не признава независимостта на Косово и не желае да сяда на една маса с премиера му Хашим Тачи. Той обаче ще вземе участие в неформалната среща тази вечер.

Междувременно председателите на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент - Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни, ще участват в срещата на Европейската народна партия, която ще се проведе в резиденция Бояна. Форумът ще бъде председателстван от президента на ЕНП Жозеф Дол.

Официалната вечеря довечера ще бъде приготвена от 15 шеф-готвачи, които са подготвили 4-степенно меню само от български продукти.