София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фалшива тревога за стрелба евакуира снощи част от центъра на Лондон

Хората бягаха в различни посоки, беше ад, разказва българин

6 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Слухове за стрелба предизвикаха паника, снощи, на една от най-натоварените метростанции и търговски улици в центъра на Лондон. Метростанция "Оксфорд Съркъс" и станция на улица "Бонд" бяха евакуирани и затворени за около два часа. Силите за сигурност реагираха като на терористична заплаха. За щастие британската столица се размина само с паниката и хаоса, няма сериозно пострадали хора.

По-късно днес излезе информация, че скандал между двама души е довел до масовата паника в петък вечер на станция на лондонското метро. Полицията издирва двамата мъже за разпит и търси още свидетели на разправията между тях. 

Илия Найденов, български гражданин, който е бил в Лондон по време на евакуацията разказа пред Нова ТВ: "Продавачките ни накараха да излезем от магазините и да отидем на улицата, където беше огромен хаос. Хората бягаха в различни посоки. Чух силен вик на жена. Хванах приятелката си и започнахме да бягаме. Смятахме, че има въоръжени мъже навън. Накрая влязохме в склад на магазин, който се намираше отзад. Заедно с нас имаше още много хора. Вътре прекарахме около 40 минути и една местна жена успя да се свърже с полицията. Униформените ни казаха за стрелба в метрото и ни заповядаха да не излизаме, докато те не дойдат на място. 40 минути по-късно те наистина дойдоха. Навън беше пълен ад. Всичко беше изпочупено. Хората са нахлували в магазините, за да се спасят. Всички сме много стресирани от това, което се случва по света. Дори при фалшив сигнал, хората започват да бягат".