София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФАНДЪКОВА НАСТОЯВА ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ЛИФТОВЕТЕ НА ВИТОША

ИМА НУЖДА ОТ ЦЯЛОСТНА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СЪОРЪЖЕНИЯТА, КОМЕНТИРА ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ

8 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Настояваме непрекъснато да се модернизират лифтовете на Витоша. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. По думите й, достъпът до Витоша трябва да бъде максимално осигурен и лифтовете да работят. Тя добави, че има нужда от цялостна реконструкция на съоръженията, въпреки ремонтите на лифтовете на място. Градоначалникът обясни, че в началото на всеки сезон общината изисква уверения, че лифтовете са проверени и годни за експлоатация.

Във връзка с инцидента на Витоша Фандъкова уточни, че такива неща не могат да бъдат допускани. Тя посочи, че промените трябва да бъдат направени от собствениците чрез контрол от институциите, тъй като лифтовете са частна собственост и са приватизирани преди години. Йорданка Фандъкова коментира още, че районът на Витоша трябва да се развива като дестинация за летен и зимен туризъм, като трябва да се осигури максимално екологичен достъп до планината.