София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФАНДЪКОВА: НОВИ 25 ХИЛ. ДУШИ – НА МЕТРО ОТ ЛЯТОТО

КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СТОЛИЦАТА И ПЛАНОВЕТЕ ЗА 2016 Г.

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

София е град с много богато минало, но той е и с много сериозно бъдеще. Това заяви кметът на София – Йорданка Фандъкова в предаването „Резонанс“ по телевизия Евроком.
По нейни думи София ще се превърне в зелен град – цел, която са си поставили от Столична община за тази календарна година. Фандъкова беше категорична, че резултатите в инфраструктурата и транспорта вече са видими, като допълни, че тепърва предстоят реконструкциите на театри и разкриването на културни забележителности. Според градоначалника се работи усилено за ограничаване на замърсяванията от автомобили и увеличаването на велоалеи, които да спомогнат за по-чиста София.
Йорданка Фандъкова заяви още, че през месец юни се очаква завършването на участъка от метрото, който се изгражда като продължение на линия две по бул. Черни връх до ул. Сребърна. От подземния транспорт по удължената отсечка се очаква да се ползват над 25 хил. души, увери кметът на София. Този месец започва изграждането и на третата линия от метрото, средствата по което ще бъдат предоставени по ОП „Транспорт“. По нейни думи щом този проект завърши, столичани ще могат да се радват на 7 нови станции.

Вижте цялото предаване от 04.01.2016 г.: ТУК