София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Открихме 92 нови сгради на детски градини

След няколко години всички училища в София минават на едносемен режим?

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Инвестициите в училища и детски градини са приоритет в работата ни. Резултатът е 92 нови сгради на детски градини и 16 400 нови места за децата в градински и яслени групи“, това каза в сутрешния блок на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че Столична община продължава със строителството на още 8 детски градини, включително в новите квартали „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“, а тази година ще бъдат завършени градините в районите „Витоша“, „Красно село“ и „Младост“.

„Продължаваме да работим усилено за разширяване на обхвата в яслите – през 2010 г. 36% от децата до 3 г. бяха обхванати, през 2017 г. - 66%“, посочи кметът на София.

„В навечерието на 24 май е важно да мога да кажа, че инвестираме в строенето и обновяването на училища“, заяви Фандъкова и допълни, че 17 училища и детски градини тази година предстои да бъдат модернизирани и целта на Столична община е след няколко години  училищата в София да могат да преминат на едносменен режим.