София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова поиска засилена охрана на местата, където се събират афганистанци и пакистанци

Очаква се свикване на кризисния щаб

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Столичната кметица Йоданка Фандъкова поиска полиция и жандармерия да охраняват местата в София, където се събират афганистанци и пакистанци. Фандъкова осъди атентата в Берлин, при който нападател, по всяка вероятност от Пакистан, се вряза с камион сред хората на коледен пазар и уби 12 души.

"Настоявам за засилено полицейско присъствие в районите с бежански центрове и места, където се събират младежи от афганистански и пакистански произход", заяви кметицата.

Тя посочи, че са предприети мерки и в мигрантския център в „Овча купел“ са останали само сирийци със семействата, а мигрантите от други страни са преместени в други центрове.

Военният министър в оставка Николай Ненчев пък съобщи, че се очаква свикване на кризисния щаб заради атентата в Берлин.

"Обикновено по коледните празници се случват такива неща. Не трябва да забравяме, че "Ислямска държава" успешно използва бежанските потоци, за да внедри терористи, които все някога ще действат", коментира Ненчев.