София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова уверява, че мигрантите в София са под контрол

Полицейски патрули и жандармерия следят за реда

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Кметицата на София Йорданка Фандъкова увери, че навсякъде в столицата има полицейски патрули и жандармерия, за да са спокойни хората, че няма да има проблеми с мигрантите.  „В добра координация сме, както с органите на МВР и СДВР, така и с Агенцията за бежанците, така че за момента нямаме притеснения”, заяви Фандъкова.

Тя добави, че има точна информация колко бежанци са настанени в центровете в столицата, но не може да бъдат преброени тези, които свободно се движат из града.

„Движението на самите бежанци, които са на свободен режим, няма как да броим. Всички знаят рисковите места. Знаете, че по мое настояване младите мъже от центъра в "Овча купел" бяха преместени, защото хората, които живеят там са притеснени точно от това. Останаха деца, непридружени и семейства, предимно от сирийски произход”., коментира Фандъкова.