София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Фантомът от Операта“ за първи път на българска сцена

Мюзикълът идва в афиша на Националния музикален театър

5 годиниОбщество 24 Боряна Райчева

“Фантомът на операта” за първи път на българска сцена. Световноизвестният мюзикъл от Андрю Лойд Уебър ще радва публиката на сцената в Музикалния театър "Стефан Македонски".

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. В крайна сметка те са дадени при възможно най-добрите условия. За това спомага и факта, че за последните 20 години в театъра са поставени пет от най-прочутите мюзикъли на сър Уебър.

Според договора за правата върху спектакъла, представленията са лимитирани. Засега те са само 11 в началото на 2019 г. и ще се играят на принципа „стаджоне“. 

"Фантомът на операта" е нео-готическа романтична история, която отвежда зрителя на сцената на парижката опера през 19-ти век. Основните герои са Кристин Дайе, Фантомът, и Раул.

Билетите за българската премиера на световния хит на сър Андрю Лойд Уебър са в продажба. Спектаклите са на 4 дати през януари и 7 дати през февруари. До тогава можете да гледате невероятните спектакли в афиша на музикалния театър, а на 22, 23 и 30-и декември да се насладите на коледно-новогодишните оперетни концерти.