Гледай
на живо

Федерер прегази Надал в Шанхай

Швейцарецът с пета поредна победа над големия си съперник

За първи път в кариерата си Роджър Федерер постигна пета поредна победа над големия си противник Рафаел Надал и спечели финала на тенис турнира от сериите “Мастърс” - 6:4, 6:3 за час и 13 минути игра в Шанхай.
Серията от 16 победи на Матадора секна по разочароващ за него начин, защото така и не можа да затрудни Федерер от посрещане, печелейки само седем точки от ретур за целия мач. Швейцарецът пък спечели 94-а титла в кариерата си. Така той изравни постижението на Иван Лендъл, а изостава само от Джими Конърс, който има 109. Това бе и 27-а титла за Федерер от турнирите “Мастърс”. Въпреки успеха, швейцарецът все още изостава от Надал в директните сблъсъци - 15 победи срещу 23 за идпанеца. На закрити твърди кортове, обаче, Федерер има подчертано предимство - 6:1 победи, а общо на твърда настилка авансът му е 11:9.

Титлата в Шанхай е втора за Маестрото след онази през 2010 година, докато Надал остана без отличие - това все още е един от малкото турнири, които левичарят от Манакор не е печелил. Тази година Федерер спечели и четирите си мача срещу Надал, удължи личното си постижение на пет поредни победи и седем поредни сета, като последният успех на Рафа датира вече от преди почти четири години.