София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фондация „Енчо Керязов“ за 7-и път раздава награди

В „Нощта на звездите“ ще участват звезди от 11 държави

6 годиниКултура 4 Боряна Райчева

Утре в зала „Арена Армеец“ фондация „Енчо Керязов“ за 7-и път ще раздаде своите награди. Телевизия „Евроком“ е медиен партньор на събитието. Отличниците с конкурентни резултати тази година се оказаха много голямо изпитание за журито, поради което се получи и забавяне в обявяването на резултатите. Отличие ще бъде присъдено и на деца в неравностойно положение, които с достойнство защитават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост.

„Нощта на звездите“ събират световноизвестни звезди на цирковото изкуство. Утре вечер зрителите ще се насладят на изпълненията на 5 носители на рекорди на „Гинес“, на 6 приза от фестивала в Монте Карло, 20 екстремни  каскади, живо торпедо, човекът – паяк, смъртоносен арбалет и много други изненади. Може би най-голямата звезда от участниците е швейцарецът Фреди Нок. Той прекоси Швейцарските Алпи по въже на 3000 метра височина.  По въже пробяга 1 километър за 10 минути и 18 секунди, притежател на е 22 световни рекорда, 6 от които са вписани в книгата на рекордите „Гинес“.