София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Футболните национали без треньор за 6 месеца

БФС не бърза да предлага нов договор на Петър Хубчев

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Българският национален отбор по футбол може да се окаже в абсурдната ситуация в следващите шест месеца да е без селекционер. Причината е, че БФС не бърза да поднови договора на сегашния треньор Петър Хубчев. Настоящият договор изтича в края на годината. Както е известно, през февруари ще има конгрес на БФС, на което е възможно да се избере ново ръководство, въпреки че до момента няма обявени кандидатури за поста на Борислав Михайлов. От друга страна, първите официални мачове на България са планирани за септември следващата година, когато стартира новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Той трябва да замени приятелските срещи между националните отбори. До септември 2018-а България има насрочени три контролни срещи, но не е ясно кой ще определя състава в тях.
В същото време вече се чуват гласове, че ръководството на БФС, което ще бъде избрано на конгреса, трябва само да определи новия национален треньор.