Гледай
на живо

Г-7: Русия ще отговаря за „злонамерени действия“

Страните са отворени за диалог с Москва

Г-7: Русия ще отговаря за „злонамерени действия“ Страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония) остават отворени з... thumbnail text

Страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония) остават отворени за диалог с Русия, но също така възнамеряват да продължат да я държат отговорни за "злонамерени действия".

Това бе съобщено от представител на американската администрация на брифинг пред журналистите в неделя след среща на външните министри на членовете от Г-7 в Торонто, съобщи ТАСС.

"Има откритост за диалог с Русия, но в същото време ние възлагаме на Москва отговорността за злоумишлените й действия и усилия за дестабилизиране на държавите", каза официалният представител на пресслужбата на Държавния департамент.

Според него държавите-членки от Групата на Седемте са единодушни по въпроса за "противопоставяне на негативното поведение на Русия".

Представител на администрацията добави, че скоро трябва да бъде изпратено окончателно комюнике, в което Руската федерация ще бъде спомената точно. "Русия знае какво трябва да направи", каза той, като отговори на въпроса за условията за установяване на диалог.

 

Етикети: Г-7 | Русия