София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Габрово стана Хасково-2

БСП разкрива нова роднинска схема

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„В последните дни в централата на БСП има над 70 сигнала за груби нарушения по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки, които постъпват от цялата страна“, заяви на брифинг депутатът Жельо Бойчев.

Според депутатката Кристина Сидорова братът на вицепремиера Томислав Дончев – Момчил, е назначен за шеф на звеното за озеленяване и управлява бюджет от над 1 милион лева. Според народната представителка Момчил Дончев е назначен без конкурс.

Братът на бившия народен представител от ГЕРБ Цветомир Михов от година и половина не работи в Габровската болница, но това не му пречи да бъде част от Съвета на директорите и за тази си длъжност да получава заплата от няколко хиляди лв., допълни Сидорова.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са председател на ОИК и РИК в Габрово, а съпругът ѝ е юристконсул на Здравната каса в града, продължава с разкритията тя. Сидорова посочи, че сестрата на зам.-кмета на Община Габрово е началник отдел в звено „Проекти и икономическо развитие“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на обвиненията, като каза, че назначенията в Габрово не се правят от Томислав Дончев, а от кмета.

Дончев показа качества като кмет и затова стана министър и вицепремиер и България спечели от това, добави Цветанов и призова да не се правят интриги.