София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Генерал Попов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив-област

Бившият началник на отбраната приел поканата на партията

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Бившият началник на отбраната генерал Константин Попов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив-област. В Пловдив-град водач на листата ще е лидерът на партията и доскорошен министър-председател Бойко Борисов.

Генерал Попов е бивш командващ на военно-въздушните сили, а като началник на отбраната, най-висшия военен пост в държавата, подаде оставка след избирането на Румен Радев за президент. Тогава Попов се аргументира, че Радев му е бил подчинен и иска да даде възможност на новия главнокомандващ да сиподбере екип.

В неделя Попов обясни, че когато е подавал оставка, не е мислел да се кандидатира за депутат. Преди време той получил смс с покана за среща в централата на ГЕРБ, на която получил покана и приел.

ГЕРБ все още не обявил официално листите си.

Засега се знае, че Борисов ще води две листи – в Пловдив и София, както и Цветанов – в Благоевград и Велико Търново. Бившият вицепремиер Томислав Дончев и бившият финансов министър Владислав Горанов също ще водят по две листи – Дончев в София и Габрово, а Горанов – в София и Силистра.

Лиляна Павлова е начело във Варна, Ивелина Василева – в Бургас, а Цвета Караянчева – в Кърджали. Все още не са известни всички водачи на листи, но в събота Цветанов коментира, че около 40 процента от кандидатите за депутати ще са нови лица.