София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Генералният секретар на ООН пристигна в Москва

Предстои среща на Гутериш с Путин

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна в Москва, където планира да се срещне с руския президент Владимир Путин, руския външен министър Сергей Лавров и да посети мачовете между Португалия и Мароко по време на Световната купа. Според TASS самолетът на Гутериш е кацнал на едно от главните летища.

Генералният секретар на ООН ще се срещне с патриарха по време на посещението си в Руската федерация и ще говори на заседанието на клуба „Валдай“.

Посещението на Гутериш в Русия ще продължи два дни. Разговорите му с Лавров ще се проведат в четвъртък, а в сряда генералният секретар ще отиде на футболния мач.  Датата на срещата с Путин все още не е обявена нито от Кремъл, нито от пресслужбата на ООН.

Гутериш заяви по-рано, че възнамерява да използва пътуването до Русия, за да обсъди с ръководството на страната сътрудничеството по въпросите на ООН в различни области.