София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ и БСП в спор за лятната им ваканция

ГЕРБ: Колегите да не бъдат крайни популисти

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

БСП внесе в парламента предложение депутатите да нямат лятна ваканция. Левицата иска да бъдат приети всички законопроекти, които са насочени към решаването на проблемите на хората с увреждания.

„ Правилникът на парламента позволява да бъде променян така, че депутатите да не почиват през август. Готови сме да работим без ваканция. Това е работата на Народното събрание – да разрешава такива проблеми чрез законодателни инициативи“, заяви Филип Попов, БСП.

ГЕРБ скочиха искането на БСП и го определиха искането им като популистко. Те показах справка, която показва, че лидерът на Левицата се е регистрирала, че е в сградата на парламента, но е участвала само в сутрешната регистрация.

„От 59 гласувания до момента днес тя е участвала само веднъж на сутрешна регистрация, за да й се брои денят като присъствен и да не бъде глобена, а вчера от 90 гласувания в зала, лидерката на БСП е имала само 5 такива. Колегите да не бъдат крайни популисти. Нормално е политиците да имат определена чувствителност, когато защитават интереси. Но нека не злоупотребяват с това“, заяви Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ.

БСП отвърнаха на ГЕРБ, че в предложението им няма капка популизъм. Те предложиха и компромисен вариант, ако предложението им бъде отхвърлено, то поне парламентът да проведе извънредни заседания, на които да се разгледат законопроектите.