София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ и Патриотите почти се спазариха за правителството

Преговорите продължават и в петък

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Проведе се пореден кръг преговори между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставяне на правителство. На срещата, която беше в стаята на ГЕРБ в Народното събрание, дойдоха и тримата лидери на патриотите – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

След срещата Сидеров коментира, че има още работа по коалиционното споразумение и че разговорите ще продължат и в петък.

Делян Добрев от ГЕРБ каза от своя страна, че първи вариант на споразумението ще е готов в петък и той ще включва структурата на Министерския съвет.

„Днес постигнахме значителен напредък. Утре ще разгледаме първия чернови вариант на документа. Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение“, каза депутатът.

По-рано президентът Румен Радев каза, че следващата седмица ще връчи проучвателен мандат за съставяне на кабинет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Очакванията са правителството да бъде гласувано в Народното събрание на 4 май.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че очаква кабинетът на бъде подкрепен от поне 134 народни представители и че засега е сигурно, че патриотите няма да получат министерството на образованието.