София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ и Патриотите решиха министерствата

Ще бъде подписан анекс към коалиционното споразумение

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

ГЕРБ и Обединените патриоти са се договорили късно в събота кой какви министерства ще получи в кабинета "Борисов 3", предаде Стандарт.

Разпределението ще залегне в анекс към коалиционното споразумение. Според постигнатата договорка Патриотите получават министерствата на отбраната, икономиката, екологията и туризма.

Един от четиримата вицепремиери също ще бъде техен представител.

Имената на конкретните министри предстои да бъдат окончателно одобрени и съгласувани. От квотата на Патриотите министър на околната среда и водите се очаква да стане Нено Димов, който в момента е председател на неправителствената организация Институт за дясна политика.

За икономиката фаворит е бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака". Военен министър се очаква да бъде лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Трети мандат като културен министър ще бъде възложен на Вежди Рашидов.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", заявиха запознати.