София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ и реформаторите ще разговорят в неделя или понеделник

Шансът за правителство в този парламент е нищожен

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

За неделя или понеделник е насрочена срещата между Реформаторския блок и ГЕРБ, на която трябва да бъдат обсъдени възможностите за съставяне на правителство с мандата, получен от реформаторите във вторник. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По непотвърдена информация представители на реформаторите вече се били виждали с премиера в оставка Бойко Борисов, който недвусмислено им казал, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на друга политическа сила. Срещата продължила около 15 минути.

В същото време заместник-председателят на СДС Костадин Марков, който присъства на връчването на мандата във вторник, коментира, че шансът за съставяне на кабинет е малък, но все пак съществува.

„Не искам да вярвам в чудеса, но има някакъв шанс да се състави кабинет, каза Марков.

Според него, ако опитът се провали, действащото в момента правителство ще продължи да работи до встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев на 22 януари, след което той ще назначи служебен кабинет.