София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ: Левицата търси провокация, а не честни избори

Десните смятат, че БСП започва стратегия за компрометиране на изборите

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Започва очевидно осъществяване на стратегия на БСП за компрометиране на предстоящите избори. Това каза председателят на Правна комисия и народен представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов по време на пресконференция във връзка с изказванията на БСП.

„Предполагаме, даже от вече един час имаме дълбокото убеждение, че тези изявления на лидерката на БСП целят да подрият Изборния процес чрез една нова, неподготвена, нестикована, некомпактно и организационно стъпила в правомощията си нова ЦИК. Опозицията търси провокации, опозицията не търси честни избори. Ако искаме честни избори, би следвало да делегираме доверие на сегашната ЦИК, която е провела множество избори. Такива и които ние не сме печелили. Да разчитаме на обстоятелството, че тази комисия има опит. Да, ние имаме много резерви по отношение на ЦИК“, каза още Кирилов.

"Започва очевидно осъществяване на стратегия на БСП за компрометиране на предстоящите избори. Нищо вярно не представи на вашето внимание г-жа Корнелия Нинова и колегите, които й помагаха в това изложение. Напротив изложението беше в голяма степен правно абсурдно и въобще не кореспондираше със статута на внесените законопроекти по отношение на ИК, както и с направените предложения“, допълни още председателят на Правна комисия.

Във връзка с изказването на Румен Радев по повод ситуацията във Венецуела Тома Биков коментира:  "С тази позиция на правителството ние подкрепяме нашите европейски партньори, каквито са Испания и Португалия, които са най-активни и които ни подкрепиха по пакета „Макрон“. "Считаме, че българският президент допусна политически гаф, дали от некомпетентност или от някакви ангажименти, които е поемал, с една позиция, която подронва авторитета на България", коментира още Биков.