София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ обвини Герджиков, че се опитва да повлияе на изборите

Бившите управляващи отхвърлиха твърденията на служебния кабинет

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Европейската комисия отпусна на България средства в размер на 920 хил. евро за предпроектно проучване на газовия хъб „Балкан“. Това каза бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова по време на пресконференция в централата на ГЕРБ, във връзка с ревизията на служебното правителство на кабинета „Борисов 2“.

Коментирайки ревизията в министерствата, бившата министърка на земеделието Десислава Танева каза, че парите по Програмата за развитие на селските райони не са спирани.

Танева обвини служебното правителство, че не работи за провеждане за честни и прозрачни избори на 26 март, а упражнява вмешателство и влияние върху резултата от вота.

Според нея всички действия, които се наблюдават към момента в служебния кабинет, включително и кадрова промяна по всички звена, говори на практика за неизпълнение на думите на президента Румен Радев, че служебното правителство е с основна задача да проведе честни и прозрачни избори.