София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ оттегля предвидените промени в Закона за съдебната власт

Партията е за прозрачност в начина на финансиране

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

ГЕРБ оттеглят предвидените промени в Закона на съдебната власт (ЗСВ) за финансирането на неправителствените организации. На брифинг Цветан Цветанов заяви, че ПП ГЕРБ са за прозрачност в начина на финансиране. Фондацията „Америка за България“ бе силно атакувана. Цветанов коментира, че фондацията дава много средства за култура и образование и трябва да се спре със спекулациите.
Припомняме ви, че именно тези текстове разбуниха духовете в съдебната власт и начина на финансирането на магистратските организации. Цветанов увери, че с текстовете не е правен опит за сплашване на магистратските среди.
Цветанов разговарял с премиера по темата и е съгласен да се намери решение. Цветанов заключи, че било важно да има конструктивност и успокои, че няма да се допусне външна намеса в държавните ни дела.