София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ отвърна на критиката на БСП

Новите мерки отдавна са обсъдени

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

ПП ГЕРБ даде пресконференция по случай отправените обвинения от БСП, във връзка с новите мерки на превозвачите от предложенията на френския президент Еманюел Макрон.

Народните представители от ГЕРБ Станислав Иванов и Тома Биков отговориха на критиките на БСП като заявиха, че министър - председателят Бойко Борисов е провел продължителен разговор с еврокомисаря по транспорта, като са обсъдили, че тези мерки ще ощетят сериозно българксия бизнес и и не трябва да се стига до положение, в което те да се приемат.

"Българското правителство защитава българските презовачи. Миналата година г-н Андрей Наваков заедно с министър Московски са провели среща и са поставихи червени линии, които българското представителство не може да приеме", обясниха от ГЕРБ.

 
Според думите на народните представители организираната пресконференция от БСП е последен опит на партията да хвърли сянка върху българското представителство, като не се осъзнава неговата необходимост за българското общество.