София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ отвърна на обвиненията

Биков: За никой не е изненада, че ГЕРБ спечели

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

ПП ГЕРБ от своя страна отхвърли обвиненията на БСП за манипулация на частичните избори в Галиче и Беден.
"Те имат право да искат всичко, ако имат доказателства, нека да ги предоставят на органите на реда, но това, което аз чух от тях, са слухове. Основната им теза е – дописване на хора, няма такова нещо", Тома Биков от ГЕРБ.

Депутатът, коментира резултатите от изборите, като според него за никой не е изненада, че ГЕРБ са спечели изборите, заради усилията, които е положила партията, както в градовете, така и в малките населени места. По негови думи БПС трябва да анализира загубите си от последните 10 години и да поправят своите грешки.

Според него БСП е втората политическа сила у нас и за това трябва да се държат малко по-отговорно.

"Ние не приемаме, че БСП и господин Добрев могат да са стожери на морала в българското общество. Той още не е дал обяснения какво е правил неколкократно при господин Цветан Василев – за банки ли са си говорили или за морал. Чуваме, че Ценко Чоков е звънял от затвора по телефон, призоваваме полицията да провери и ако е така, да се вземат съответните мерки, защото това е забранено", каза Биков.