София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ: Позицията на БСП за ситуацията на магистрала „Тракия“ е евтин популизъм

Социалистите обвиниха правителството за ставащото

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Позицията на БСП по повод на ситуацията на магистрала "Тракия" е евтин популизъм в навечерието на празниците, така определиха от ГЕРБ думите на БСП, по повод реакцията на правителството към пътната обстановка в страната.

От ГЕРБ посочват, че цялата държава участва със сили и средства от снощи и напомни, че веднага след обявяването на бедственото положение премиерът е свикал кризисен щаб.

Нито една друга партия не си е позволила да излезе с толкова неадекватна позиция, заяви Съветникът на министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова - Тома Биков .

Държавата се намира в сложна политическа ситуация, в която конфронтацията и изострянето на политическата среда могат да ни въвлекат в много по-тежка политическа криза след предсрочните парламентарни избори, коментира Биков.

По думите му, ако БСП целят подобно нещо, това означава, че имат много лоши мотиви за участието си в политиката и че умишлено дестабилизират държавата.

Реакцията на ГЕРБ идва часове, след като БСП заяви, че правителството в оставка поставя на риск живота на стотици хора на магистрала "Тракия".

"За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала "Тракия", гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много", пише в позицията на БСП.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който е оставил това правителство в оставка на власт.

"Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения", се посочва в позицията на БСП.