София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ предлага на полицаите да се дават пари, не униформи

Парламентарната група внесе поправки в закона

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Полицаите, които е трябвало да получат униформено облекло, но не им е било осигурено, да получат левовата му равностойност. Това предложение за промени в закона за МВР са внесли в парламента от групата на ГЕРБ. Един от вносителите е председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

Промените са съгласувани с министър-председателя Бойко Борисов и с вътрешния министър Валентин Радев след националното съвещание на МВР, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ако поправката бъде приета, държавата ще компенсира униформените служители на Министерството на вътрешните работи заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи.

В понеделник премиерът Бойко Борисов обеща да осигури пари за летни униформи на полицаите, както и за гориво за патрулните коли. Нужните средства са в размер на 10 млн. лв., а ако се налагало, правителството щяло да отдели и 15 млн.

"Незабавно им давате парите за униформите да идат да си напазаруват", заръча премиерът.