София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ предлага отмяна на параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година

Партията ще подкрепи предложението при постигане на консенсус от всички парламентарни групи

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на утрешния Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласувана в пленарна зала отмяна на параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.  В позиция на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, става ясно, че ГЕРБ ще подкрепи предложението единствено при постигане на пълен политически консенсус от всички парламентарни групи и председателите им.

Цветанов е провел редица срещи - с председателите на всички парламентарни групи, с премиера Бойко Борисов и с министрите на здравеопазването и на финансите Кирил Ананиев и Владислав Горанов. Целта на срещите е била да се неутрализират всички възможни спекулации, че български пациенти могат да бъдат оставени без лечение или лекарства.

„ Министърът на здравеопазването вече е готов със всички заповеди за създаването на шест комисии, както и с Правилник за условията и реда за работата на комисиите за разпределение на скъпоструващите лекарства. Така вече е създадена цялата нормативна среда за работата на комисиите далеч преди края на годината", посочва Цветанов.