София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ сезира прокуратурата за кмета на Провадия

Нанесъл вреди за стотици хиляди левове

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Политическа партия ГЕРБ ще сезира прокуратурата за дейността на кмета на Провадия, който според тях бил нанесъл вреди за общината  размер на стотици хиляди левове, това съобщиха на извънреден брифинг.
 
Според представителите на ГЕРБ Филевгейт е символ на управлението на БСП и моделът „Филев“ трябва да бъде прекратен. Те изтъкнаха, че не става дума за разчистване на сметки с политическите им опоненти, а за разкриване на престъпно поведение на базата на факти и документи.
 
 
Антон Тодоров от ГЕРБ посочи още, че в двата доклада на Държавната финансова инспекция по случая с кмета Филчо Филев са засечени седем индикатора за измама.Тодоров обясни, че след като държавните ревизори са извършили проверка през 2016-та година на община Провадия и са установили 10 нарушения, кметът си е позволил „нахалството“, по думите му, да обжалва в съда, където е загубил. През 2017-та новият доклад е показал отново нередности.
 
 
Според изнесените данни, Филев е извършвал и фалшифициране на документи- като във фактури са посочвани имена на хора, които не съществуват.