София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ внася закона за мажоритарния избор

Цветанов обяви, че партията ще спази предизборните обещания

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

ГЕРБ ще внесе законопроекта за мажоритарен избор на депутати още през следващата седмица. Това съобщи заместник-председателят на партията и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. По-рано в интервю той призна, че по този въпрос ГЕРБ има разногласия с Обединените патриоти, но изрази надежда, че това няма да се отрази на стабилността на управлението.

„Надявам се, че предложенията ни ще срещнат парламентарна подкрепа. Длъжни сме да го направим, защото това е едно от обещанията, който поехме пред избирателите си по време на предизборната кампания. Ще направим всичко възможно да изпълним обещаното“, коментира Цветанов.

Междувременно продължават протестите на Слави Трифонов, който настоява депутатите да се съобразят с резултатите от референдума, на който около два милиона и половина избиратели гласуваха за мажоритарен избор на депутати. Водещият застава всеки ден в 16 часа пред Народното събрание и обещава да го прави, докато депутатите не започнат работа по приемането на закони за мажоритарен избор и за намаляване на партийните субсидии.