София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Герджиков прие ръководството на Асоциацията на зърнопроизводителите

Притеснени са от препятстване на регулярните европейски плащания

7 годиниАгро 22 Боряна Райчева

Министър-председателят Огнян Герджиков прие ръководителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите по тяхна молба.

Председателят на Асоциацията Светослав Русалов информира премиера за актуалното състояние на сектора и акцентира върху тревогата на зърнопроизводителите от възникването на проблеми, които могат да препятстват регулярните европейски плащания.

Русалов коментира, че земеделските производители са сериозно притеснени да не се стигне до промяна в графиците на европейските плащания след оставката на председателя на фонд „Земеделие“.

„Наясно съм, че земеделието е в основата на развитието на страната“, каза премиерът. Той информира ръководителите на Асоциацията, че е разговарял с министъра на земеделието и ще потърси детайлна информация по поставените проблеми.

„Заявих, че съм привърженик на приемствеността и противник на безцелните кадрови рокади. Имам уверението на министър Бозуков, че няма да бъдат правени смени, които да възпрепятстват хода на плащанията“, каза още Огнян Герджиков.

Като ръководител на служебното правителство той се ангажира да направи всичко необходимо, за да не бъдат допуснати сътресения в сектора.