София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Герджиков сезира прокуратурата за новата кметица на „Младост“

Не била предприела действия да прекрати участието си в търговски дружества

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Новоизбраната кметица на столичния район „Младост" Десислава Иванчева може да се раздели с поста си заради това, че не се е отказала от търговската си дейност, която е развивала преди да спечели изборите през ноември. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков обяви, че ще бъде сезирана прокуратурата.

Според Герджиков Иванчева не е подала в законоустановения срок заявление в Търговския регистър към Агенцията по вписванията за това, че е развивала търговска дейност и че е започнала процедура по прехвърляне на дружествени дялове на друг собственик.

Герджиков представи указания на Агенцията по вписвания с днешна дата, според които няма данни за прехвърляне на собственост на 22 ноември, когато се твърди че е направено прехвърлянето в Нотариалната камара.

„Най-вероятно става въпрос за фалшификация и за опит за заблуждаване на Агенцията по вписванията, че тогава е направен договорът за прехвърляне. Реално такъв договор е направен на 22 декември 2016 година. Това означава за мен, че оттук нататък прокуратурата трябва да се занимава с този случай", коментира председателят на Столичния общински съвет.