София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гешев дава подробности за случая с Иванчева

Кметицата остава в ареста поне до утре

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Ръководителят на специализирана прокуратура Иван Гешев изнесе подробности пред „Нова телевизия“ за акцията по залавянето на кметицата на „Младост“, заместничката й Биляна Петрова и посредникът- бившият кмет на района Петко Дюлгеров.
 
Гешев обясни, че намерените пари не са били предадени от изнудваното лице на Дюлгеров в кашон, а са били увити в хартия. 
 
 
След това посредникът се среща с Иванчева и Петрова в заведение до градинката на „Кристал“, в което им предава сумата, изваждайки от нея тази, която запазва за себе си. 
 
 
Шефът на спецпрокуратурата беше категоричен, че всичко това е потвърдено от използваните специални разузнавателни средства. Според данните от тях част от сумата се слага в чанта на заместник-кметицата Петрова.
 
 
Веднага след предаването на парите Дюлгеров телефонира на изнудваното лице и го информира, че работата е свършена, както са се уговорили. След разговора, той е задържан от полицията.
 
 
Следва задържането на Иванчева и Петрова, което Гешев обясни, че е станало точно пред Спортната палата, тъй като там е бил първият възможен момент това да се случи. Той допълни още, че парите са пипани от кметицата, но не е ясно точно кога и къде тя ги е броила.
 
 
На този етап задържаните остават в ареста, като утре се очаква да бъде гледана мярката им за неотклонение.