София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЯУРОВ: ЗАПЛАХАТА СРЕЩУ ПРЕМИЕРА Е ГЛУПАВ ПИАР

ЗАПЛАХАТА СРЕЩУ ПЕЕВСКИ Е ОПИТ ДА БЪДЕ „НАПРАВЕН ВАЖЕН“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Заплашителното писмо с патрон, изпратено на премиера Борисов е глупав PR, това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред Нова телевизия.

Той заяви, че ако някой иска да посегне на живота на премиера, едва ли би рискувал да го заплашва по този начин, тъй като рискува да бъде заловен.

Гяуров добави, че трудно би стигнал плик с патрон до премиера, тъй като барутът може да се засече от специалните устройства, с които се проверява кореспонденцията.

„Някой се опитва да ни заблуди, че има дестабилизация в държавата“, добави още Гяуров.

Бившият шеф на разузнавателната служба коментира назначаването на охрана от Националната служба за охрана на депутатът от ДПС Делян Пеевски, който също беше заплашен с убийство. Гяуров коментира това като опит Пеевски да бъде „направен важен“.

Това да те пази НСО не е гаранция за сигурност, щом плик с куршум успява да стигне до премиера. Ако министър-председателят и депутатите могат да бъдат заплашвани с убийство, какво остава за обикновените хора, коментира бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Според повечето хора това е ПР, а не истинска заплаха. Ако това е така премиерът трябва да уволни ПР-те си, каза още Радулов.

„Заплахата към премиера Борисов е реална“, коментира журналистът Анна Заркова.

„Това е трети готвен атентат срещу Пеевски“, заяви журналистът Стефан Ташев.

Припомняме, че вчера в деловодството в Министерския съвет беше получена заплаха за убийство към премиера Бойко Борисов. В плик били поставени снимка на Борисов, патрон и заплашителни послания, изписани с изрязани вестници.
Няколко часа по-рано в понеделник стана ясно, че на депутата от ДПС Делян Пеевски е назначена охрана от НСО, заради подготвен опит за убийството му, това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Той поясни, че около опита за убийство на бившата барета Алексей Петров и проведените беседи и разследвания е станало известно, че се подготвя опит за покушение срещу Пеевски. От събраната информация станало ясно, че проследяването на Пеевски е продължило два месеца и включвало подробна информация за навиците на депутата и местата, които е посещавал, без това да е медийно огласявано, добави Костов.