София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Глас народен“ и Реформаторският блок заедно на изборите

Двете формации подписват споразумение

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Глас народен“, партията на фронтмена на „Хиподил“ Светослав Витков, ще се присъедини към Реформаторския блок. Очаква се Витков да получи избираемо място в софийските листи на блока. Двете формации ще подпишат споразумение за съвместно явяване на изборите.

На посредните парламентарни избори „Глас народен“ спечели 37 335 гласа, което представлява 1,13 % от гласувалите избиратели.

В четвъртък секретарят на политическия съвет на Реформаторския блок обяви, че общо три формации са изявили желание да се присъединят към коалицията.

Коалиците могат да подават заявление за извършване на промени в състава и в наименованието на вече регистрирана коалиция до 17 часа в събота.

В същото време лидерът на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев коментира, че десните партии ще се обединят, но това ще стане след изборите.

Ненчев каза, че не очаква нищо добро след тези избори и прогнозира, че скоро след тях ще се наложи да се проведат нови избори.