София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Главният секретар на МВР Костов, уволнен заради нарушаване на политическия неутралитет?

Това е вписано в доклада за уволнението му, заяви вътрешният министър Узунов

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Нарушаване на политическия неутралитет, е причината за уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов. Това заяви пред Нова телевизия служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

В доклада, внесен за уволнението на Костов било видно, че той не е политически неутрален, коментира Узунов. Той заяви, че сигналите, получени по адрес на бившия вече генерален секретар, не били за това, че с Узунов не могат да работят заедно, а били за нарушените интереси на ведомството и обществото.

Сменял е хора в МВР по политическата им принадлежност. Твърденията на Костов не отговарят на истината", добави още Узунов. Той заяви, че нарушението на Костов е, че сменял „висши ръководни служители“, защото не се харесвали на даден политик. Пламен Узунов обаче, не посочи нито един конкретен пример.

Шефът на полицейската дирекция в Перник Валентин Бучински, който изхвърли пред сградата на МВР всичките си награди в знак на протест срещу отстраняването си, не е уволнен, а само временно отстранен докато приключи проверката срещу него, обясни Узунов.