София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гонка с полицията по холивудски, но в Стара Загора

Джигитите са задържани

пропускане
5 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Гонка с полицията, като от холивудски екшън, се разигра тази нощ, след като трима души, пътуващи в лек автомобил не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора. Органите на реда преследвали колата в продължение на 360 км. След като опънали шипове, задържали двама мъже – 23 и 32 години. При ареста водачът на колата е скочил и е избягал. Тази сутрин обаче и 29-годишният беглец, който е криминално проявен, е задържан в района на град Мъглиж. В издирването му участваха около 20 полицаи и специално обучени кучета.  

Екшънът е започнал към 2:40 ч. тази нощ. Тримата мъже са били в казино в Стара Загора. От там са тръгнали да излизат от града и не са се подчинили на даден сигнал "Стоп".         Водачът подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия” в посока Пловдив.

Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен. След това преследването преминало през Пловдив, разклона за Карлово, Казанлък, Околовръстния път и са преминали през селата в района. На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час.

Полицията ги е спряла между селата Ръжена и Ягода.

Първоначално информацията беше за изминати 200 км при преследването, но по-късно от полицията изчислиха, че разстоянието от Стара Загора през АМ „Тракия”, Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък, Ягода и Ръжена е 360 км общо.

По време на гонката преследваната кола е ударила патрулка, няма пострадали, а само материални щети по колата. Не е имало стрелба, уточниха от МВР.

Задържаните засега отказват да дават показания.